3 jógagyakorlat, ha ideges vagy
Egyszerű és hatásos, nemcsak tizenéveseknek!

Te mit csinálsz, amikor tele a fejed, csomó mindent kellene tanulnod, de közben 4-5 barátod írt a chat-en, miközben a család nyaggat, hogy indulnotok kéne valahova, és éppen azt se tudod mihez fogjál hozzá, és majd felrobbansz? Egyáltalán mit csinálsz, amikor tök felidegesítenek? Van bármi, ami segít neked? Vagy csak kiabálsz, dühöngsz, csapkodsz? Néztél már ilyenkor tükörbe?

Szerintem sokkal jobb, ha nem jössz ki a sodrodból, nem csinálsz magadból bolondot, és nem változol szörnnyé!

Pattanj babapózba, és figyeld a légzésed.Figyeld meg, ahogy a hasfalad a combodhoz nyomódik amikor belélegzel, és figyeld meg mi történik, amikor kilélegzel. A homlokodat rakd le a talajra, ha esetleg nem ér le a fejed, rakj alá párnát, könyvet... Figyelj arra, hogy legyen laza a nyakad, a vállaid körül se érezz feszültséget. A karjaidat kinyújthatod előre, vagy magad mellé is helyezheted lazán. Ahogy jól esik. Lazíts el az arcizmokat (mindig képzeld el magad, milyen az arcod, amikor dühös vagy :P ) Semmi más dolgod nincs, kövesd a légzésed áramlását, be és ki, és be és ki. Figyeld, hogy lassan megnyugszik a légzésed, és hosszabb lesz a kilégzés. Maradj így egy-két percet, ha lehetséges. Változott valami?

Babapóz 

img_8106logoval_v2.png

Majd gyere térdelőtámaszba, majd kilégzéskor billentsd a medencéd, húzd magad alá a feneked, figyeld meg a hullámzást a gerincedben, hagyjad, hogy domborodjon a hátad, lelógjon a fejed....majd belégzéskor told ki hátra a feneked és hagyjad megint, hogy végigfusson rajtad ez a hullámzó mozgás, és homorításba kerül a törzsed, és a fejed jön fel utoljára. Kilégzésre domboríts, belégzésre homoríts. Végezd el minimum 10-szer ezt a hullámzást, ne kapkodj, mindig várd meg a légzésed, és kövesd végig a mozgást a figyelmeddel.Be is csukhatod a szemed  ;)

Macska 

img_8116logova_v2l.png 

img_8135logoval_v2.png

Ezután hanyatt fekvésbe helyezkedj el, húzd fel a lábaidat a talpadra. Párhuzamos legyen a két lábfej.A fenekedtől lassan kezd felemelni a törzsed, told el a talajt a talpaddal, és amikor teljesen felemelted a tested, kulcsold össze a kezed, alatta, és nyújtózz a sarkak felé. Húzd a két könyököd egymáshoz közel, amennyire csak lehet, és húzd be egy kicsit a köldököd, told felfelé a szeméremcsontod. A nyakad jó hosszan megnyújtózik, az állad közelít a mellkasod irányába. Maradj egy percet itt, ha jól esik, folyamatosan, puhán lélegezve. Majd lassan gyere vissza a kiinduló pózba, nyújtsd ki a lábad és lazíts. Ha jól esik, kis gombócba össze is gömbölyödhetsz, öleld meg a lábaid. 

Jógahíd 

img_8143logoval_v2.png

Ha nincs lehetőséged a földön bármit csinálni, akkor az is sokat segít, ha elkezded figyelni a légzésed. Általában, amikor feszült vagy, felszínes - azaz rövid - a légzésed, és a kilégzés extrán rövid. Törekedj arra, egy-két mély lélegzettel például, hogy a kilégzés egyforma hosszú legyen a belégzéssel. Vagy hosszabb. Mély levegő, hosszú kilégzés. 

Jobb?

Senki se a legszebb arcát mutatja, amikor feszült, ideges, mérgelődik. Te szép akarsz lenni, ugye?!? ;) 

 

Szívesen kipróbálnál több jóga gyakorlatot? Csatlakozz vidám, kiegyensúlyozott közösségünkhöz: 

tinijoga.png

 Pazonyi Mónika jóga

A bejegyzés trackback címe:

https://tinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr1414473472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tinijóga

Friss topikok

süti beállítások módosítása