5 érv miért jógázz tizenévesen
Hogyan segít a jóga a fiataloknak a túlzott rágodás, aggódás és a depresszív gondolatok legyőzésében?

79802929-38d1-4d2c-90e9-a8f9af7e78cb.jpegÚjabb tanév, újabb elvárások, dolgozatok, edzések, viták a szülőkkel – hiányzik ez nekem? Sokszor érzed azt, hogy túl sok minden nehezedik a válladra? A szülők folyamatosan a jövődről beszélnek („nem lesz belőled így semmi!”) de igazából te még azt se tudod mit akarsz? Úgy érzed a sok like, kedves komment ellenére, hogy egyedül vagy, nem számíthatsz senkire, ha baj van? Sokszor egyedül ülsz a szobádban és magányosnak érzed magad? Arról nem is beszélve, hogy rajtad kívül mindenki tökéletes de te (ez a fenék…., lehetne feszesebb és nagyobb a melled, és a bőröd? katasztrófa…)…..

Akkor te egy teljesen normális tinédzser vagy!

 

 

El kell áruljak egy titkot, ez az egyik legnehezebb időszak az ember életében! (ezt sokszor a szülők is elfelejtik, sajna)

Nagy változásokon megyünk keresztül testileg, lelkileg egyaránt. Többek között ezért is remek segítség a jóga, hiszen testünkkel és lelkünkkel egyaránt foglalkozunk.

De hogyan is tud segíteni a jóga ha épp nem érezzük magunkat a toppon?

 

1. Megtanít arra, hogyan legyél a jelen pillanatban. Egyszerű technikákat tanulunk, amik segítenek ebben.

 

2. Teljesen kikapcsolja a robotpilóta üzemmódot. Mit jelent ez? Veled volt már olyan, hogy csak úgy csináltál valamit, de azt se tudtad, hogy mit? Például zuhanyzás közben annyira elgondolkoztál, hogy kétszer is be szappanoztad magad? Vagy nem emlékeztél arra, hogy tettél-e cukrot a kávéba / teába? Ez az automata üzemmód. Máshol jár az eszed.

3. Megnyugtat. Olyan nyugalmat és békességet tudsz érezni egy-egy jógaóra után, hogy magad is meglepődsz majd. Sőt, igazából akkor fogsz rájönni, hogy milyen feszült voltál...

4. Rá fogsz jönni arra, hogy a gondolataid nem te vagy. Hogy azokat lehet kívülről nézni, és akkor képes leszel változtatni rajta.

5. A fizikai gyakorlás, a saját határaink feszegetése nem csak fizikailag fog megerősíteni, hanem lelkileg is erőssé válsz.

 

+1

Ahogy rugalmasabbá válsz a testedben ( a lazítások, nyújtások hatására )úgy leszel rugalmasabb a gondolkozásodban is. Pl. könnyebben elengeded a makacsságot vagy az akaratosságot, vagy segít a féltékenység leküzdésében is...

 

 

A jó hír, hogy bármikor elkezdheted te is!

 

Ami biztosan nem kell hozzá:

- saját jóga szőnyeg

- tökéletes alak

- jó kondi

  • - lazaság
  • - akrobatikus tudás
  • - jártasság a jógában

 

És ami mindenképp kell hozzá:

- TE

- jó kedv

- nyitottság

 

Kedved kaptál? Gyere és próbáld ki! 
tinijogablog.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8815018694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tinijóga

Friss topikok

süti beállítások módosítása